Over Aniek

Ik ben Aniek, geboren op 2 juli 1987 en groeide samen met mijn drie jaar jongere broer Mathijs op in Landgraaf, in een gezin waar veel ruimte was voor communicatie, creativiteit en zelfontplooiing.

Na het afronden van de havo ben ik aan Sint Lucas in Boxtel een creatieve opleiding gaan volgen. Daar specialiseerde ik mij in interieurstyling. Hoewel de opleiding mij goed was bevallen, miste ik een zekere tastbaarheid. Het ontwerpen door middel van technisch tekenen en maquettes gaf gewoonweg niet genoeg voldoening. Ik wilde de ruimte aanraken, de materialen voelen, neerleggen, verplaatsen en in het hoofd kruipen van de mensen die de ruimte zouden gebruiken, door ze beter te leren kennen. Ik besloot mij verder te specialiseren in vormgeving en productpresentatie, wat mij de mogelijkheid gaf de tekentafel achter mij te laten en met mijn handen aan de slag te gaan.

Sindsdien heb ik uitgebreid ervaring mogen opdoen bij vijf verschillende bedrijven: een bekend interieurbureau, een groot woon- en modebedrijf, twee woonwinkels en een kleine modezaak. Hier ontwikkelde ik onder andere vaardigheden, zoals conceptueel denken en ontwerpen, het plaatsen van winkel- en etalage presentaties en het opzetten van promotieactiviteiten.

Steeds meer Deco-teams werden opgedoekt en ik kwam terecht op de serviceafdeling van een groot bedrijf en later in sales. Dit was voor mij een uitgelezen kans om nog meer te leren over het reilen en zeilen van een winkel en communicatie met diens klanten.

Het werd tijd om al mijn kennis en ervaring bij elkaar te steken en mijn eigen bedrijf op te richten: Styba – Styled by Aniek.