Hoe het ooit begon…

Ik kan mij niet anders herinneren dan dat ik als kind altijd bezig was met creëren. Knippen en plakken met mijn moeder en tekenen met mijn vader. Mijn vader kan namelijk waanzinnig goed tekenen. Hij maakte dan kleurplaten die wij inkleurden. Iedere verjaardag of feestdag stond er een ander knutselpakket op mijn verlanglijstje. En als we op de basisschool iets mochten mee nemen van thuis, ging altijd de knutselkoffer mee. Fantastisch vond ik het als mijn klasgenootjes dan bij mij aan tafel kwamen zitten om mee te knutselen. Ooit verlootte ik met Sinterklaas taai taai voor het mooiste knutselwerk. Uiteindelijk kreeg iedereen een taai taai want ik vond dat iedereen iets moois had gemaakt. En mijn moeder maar afvragen waarom die taai taai weer op was.

 

Maar het leukste was als ik en mijn jongere broer naar opa en oma gingen. Oma leerde mij breien , haken en lapjes naaien. Ook maakte zij zelf draai-jurken voor mij. Jurken die , als ik draaide , om mij heen bolden. Geen idee was haar te gek. Met printjes en ruches.  In 2015 ben ik ook getrouwd in een draai-jurk. Opa haalde altijd wel iets anders uit de trukendoos. Een grote pot klei , waar we dan met handen en voeten indoken, vingerverven, glas schilderen en nog mooier… timmeren in de kelder van opa. We maakten van alles. Zo ook bootjes , die we dan in de vijver van Meezenbroek te water lieten.

Ik krijg nog altijd vlinders in mijn buik als ik aan die tijd terugdenk.

Vlak voor mijn examen realiseerde ik het mij..

Na de HAVO was het voor mij heel snel duidelijk wat ik wilde gaan doen. Drie keer raden… iets creatiefs. Dat werd uiteindelijk interieurstyling aan het Sint Lucas college in Boxtel. Ik huurde een kamertje 10 minuten van school vandaan. Ik was helemaal in mijn nopjes.

Toen ik na 4 jaar bijna klaar was met mijn opleiding ,  kon ik geen plattegrond of maquette meer zien. Fantastische opleiding maar ik miste het toch om in de ruimte zelf aan de slag te gaan. In overleg met de school switchte ik naar de richting “Vormgeving en product presentatie”. Hier leerde ik het vak “Visual merchandising”. Alles wat te maken heeft met visuele verkoop zoals: etaleren, decoreren en overige winkelstyling.

Ik had een grote rugzak met kennis en was er klaar voor om de zakenwereld in te trekken. Althans… Dat dacht ik…

Ik was gewoon helemaal op…

In eerste instantie lachte de wereld mij toe. Ik deed werkervaring op bij een interieurbureau en het tweede jaar bij een groot modeconcern. Uiteindelijk kreeg ik een baan bij een woonwinkel.

Met de tijd raakte ik steeds vermoeider. Mijn werkgever wilde nog graag kijken wat mogelijk was, maar ik was op. Er zat niets anders op dan mij ziek te melden.

Ik wist niet meer wie ik was…

Het leek alsof er een grote zware donkere deken over mij heen hing. Het was zo lastig om bij mijn gevoel te komen of fysiek in actie te komen.

Ik zocht hulp en begon met creatieve therapie. En zoals altijd bleek ook nu weer dat creativiteit de rode draad in mijn leven is. Langzaamaan kwamen de vlinders in mijn buik en de kleuren weer terug.

I am the boss

Ik ging weer aan de slag en kreeg een baan in de service en sales. Ik maakte het tot mijn missie om op een humane wijze een plezierige klantbeleving te bieden. In 2018 nam ik ontslag en ging aan de slag als ZZP’er. Ik werd ingehuurd door diverse field marketing bureaus. Mijn werkzaamheden bestonden uit het ombouwen van schappen , het plaatsen van POS materiaal, retailsampling en andere retail activiteiten. In 2019 nam ik een business coach in de arm en kreeg Styba steeds meer vorm. Ik voel mij helemaal in control!

Weetjes over mij

  • Ik ben enorm verliefd op mijn man Björn en onze beagle Balou
  • Ik ben doodsbang voor wespen, als er één in je  etalage zit kan het best zijn dat ik je om hulp kom vragen.
  • Ik heb jarenlang bugel gespeeld in een fanfare
  • Ik ben enorm fan van chocolade en kleine hapjes zoals tapas, sushi of amuses.
  • Ik houd zeer feestelijke karaokes in mijn auto, ja ook als jij meerijdt
  • Ik houd ervan als dingen matchen. Van mijn sokken tot en met de accessoires die ik bij mijn outfit draag.
  • Ik kan er niet tegen als Björn , twee verschillende borden of glazen op tafel zet. Voor hem een theemok en voor mij een frisdrankglas, terwijl we beiden water drinken. Kan gewoon niet! 🙂
  • Ik heb een blond Amsterdam verslaving sinds kort. 
  • Ik houd enorm van de zomer. Lekker zwemmen en BBQen

Ik leer jou ook graag kennen

Nou, dat was dan 33 jaar in één pagina samengevat. Maar nu ben ik ook wel heel erg benieuwd naar wie jij bent. We kunnen altijd connecten via onderstaande social media kanalen. Blijf daarbij ook op de hoogte van verder tips en ervaringen.